Hans Otten

Lasser schoolt zich om tot friturist

Met Frituur Marist is het Herentalse stadscentrum een huis van goudgele frietjes rijker. Uitbater Jef Mols schoolde zich van lasser om tot friturist en verbouwde drie jaar lang aan zijn horecapand.

Jef Mols droomde als tiener al van een eigen frituur, maar omdat zijn toenmalige vriendin dat niet zag zitten, begon hij te werken als zelfstandige in renovatie- en laswerk. Maar vijftien jaar later maakt hij alsnog zijn droom waar.

In de Rode Kruisstraat in hartje Herentals opende de ingeweken Gelenaar zijn frituur Marist.“Dat was zelfs niet meteen de bedoeling toen ik dit verkommerde gebouw drie jaar geleden kocht en begon te verbouwen. Ik wilde er gewoon twee appartementen in maken. Maar tijdens de werkzaamheden schoot het me te binnen. Wat als we nu in de garage eens een frituur zouden openen?”

Jef Mols toerde de voorbije jaren ook langs alle bestaande Herentalse frituren om te proeven en te vergelijken. Hij maakte er een klein marktonderzoek van, om zo zelf tot de beste producten en werkwijze te komen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd