Nog meer dan 10.000 wandelaars in Dodentocht

Foto: Guy Delforge

Bornem - De Dodentocht is over de helft en er zijn nog iets meer dan tienduizend wandelaars op pad.

Het was een rustige en eerder droge nacht. Na een ochtendlijke bui konden de wandelaars deze voormiddag behoorlijk droog wandelen. Vanaf drie uur deze namiddag zal het in de buurt van Bornem wellicht gaan regenen, een weinig aangenaam vooruitzicht voor de wandelaars die dan de strijd met de laatste kilometers leveren.

Echt veel opgevers zijn er niet, al is dat moeilijk in te schatten omdat er geen exact getal is van het aantal vertrekkers. Officieel zijn er momenteel 1.886 wandelaars die hebben opgegeven. Dat is een relatief cijfer omdat de organisatoren enkel die opgevers kennen die in een bezemwagen zijn gestapt en zijn gescand bij het verlaten van de tocht. Wie zich door een begeleider laat oppikken en naar huis gaat, komt niet in dit cijfer terecht.

De post halfweg, deze keer in de sporthal van Merchtem, is gesloten. Daar werden nog 10.837 wandelaars geregistreerd. Vorig jaar waren er halfweg, toen in Brouwerij Palm, 9.846 wandelaars op pad.

Iets meer dan zeshonderd lopers en wandelaars kregen ondertussen hun medaille en diploma in de tent aan het Cardijnplein.

Hieronder nog een korte video van de start van de Dodentocht aan het Abdijplein, vrijdagavond.

 

Door Guy Delforge