© Alain Trappeniers

Emotioneel afscheid van hondenleven in asiel

Hondengedragstherapeute Inge Pauwels (37) uit Hulshout heeft woensdagochtend haar hondenkooi in het asiel van Aarschot verlaten, nadat ze er vijf dagen had doorgebracht tussen 'gedumpte' viervoeters. Met pijn in het hart moest ze afscheid nemen van haar troetels.

Alain Trappeniers

Echtgenoot David De Smedt kreeg woensdagochtend om 11 uur de eer om zijn vrouw te bevrijden uit haar hondenkooi in het Aarschotse asiel. Nog voor ze de deur van haar verblijf achter zich had dichtgetrokken, vloog de geëmotioneerde Inge Pauwels haar echtgenoot om de nek. 'Ik zit met een dubbel gevoel', vertelt Inge tussen een lach en een traan door. 'Langs de ene kant vind Ik het jammer dat ik zoveel honden moet achter laten, anderzijds heb ik heel veel opgestoken over hoe snel je je kunt aanpassen in een voor een mens niet alledaagse omgeving. Als ik 's avonds in mijn hok zat, voelde ik me als thuis. Een bijzondere belevenis.'

Onder de noemer ‘DierenActie’ leefde en sliep Pauwels vijf dagen lang tussen gedumpte honden. Ze hoopte zo geld en middelen te kunnen inzamelen voor het asiel van Aarschot, en honden gemakkelijker aan een baasje te helpen.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen – Editie Kempen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners