Moeders op stap met moeders (6): Liesbeth Homans

Aan de vooravond van de 'moeder der verkiezingen', sturen we een hele week lang journalistes met kinderen op stap met de kopstukken van alle Vlaamse partijen die zelf ook moeder zijn.

drombouts

Afgelopen weekend werd elk vrouwelijk kopstuk 48 uren gevolgd door een GvA-journaliste. Vandaag/vrijdag lezen we naast de aflevering over Yasmine Kherbache (sp.a) ook die van Liesbeth Homans. De N-VA-lijsttrekster werd gevolgd door Maaike Floor.

Vorige week had Liesbeth Homans een propvolle agenda met veel televisiedebatten. Die week waren Stef (10) en Thijs (7) toevallig bij haar ex-man, dus dat kwam goed uit. Afgelopen weekend waren ze er wel en mogen ze mee op campagne, zonder dat ze worden ingeschakeld als campagnemateriaal. Voor inhoudelijke discussies over het splitsen van België, Elio Di Rupo of andere heikele thema's zijn ze op hun leeftijd trouwens ook nog niet helemaal voorbereid

Het weekend begint met een ontbijt met partijgenoten Koen Metsu (burgemeester van Edegem), Ludo Van Campenhout, Annick De Ridder en Homans' woordvoerder Michael Lescroart.

Daarna staat een bezoek aan het partijlokaal in Edegem op het programma, waar militanten de laatste brieven aan het schrijven zijn om de zwevende kiezers te overtuigen. Na een potje voetbal tussen de campagneposters, waarop indrukwekkende slidings te maken zijn, komen Stef en Thijs ook helpen.

Als de stapel brieven flink geslonken is, vertrekt Liesbeth Homans met haar kinderen, Bart De Wever en Annick De Ridder naar het voetbaltornooi in Edegem. Stef mag zelfs meespelen en scoort twee keer.

Op zondag staat er nog een fietstocht op het programma, waarbij Liesbeth Homans de fietsers aanmoedigt. Er wordt ook nog campagne gevoerd op de wandeldijk van Sint-Anneke en een rommelmarktje wat verderop, terwijl de twee jongens in de speeltuin spelen.

Daarna neemt Liesbeth Homans Stef en Thijs mee naar de kermis op de Bist in Wilrijk. Terwijl Stef in een flitsende attractie zit en Thijs in een zweefmolen met vliegtuigjes, ploft Liesbeth Homans neer op een plastic tuinstoeltje. Met blaren op haar hakken van de campagnekilometers, en een berg plastic kermisprijzen op haar schoot. De kans is reëel dat ze binnen afzienbare tijd in comfortabeler meubilair kan gaan zitten. Het zachte rode pluche van de ministerbanken of - wie zal het zeggen - de ergonomische bureaustoel van minister-president.

Maaike Floor

Foto Frederik Beyens

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws