Kortrijk-Oostende is finale Play-off II

KV Kortrijk heeft zich zaterdag verzekerd van de eerste plaats in groep B van Play-off II, na een 2-1 zege tegen Charleroi. Chevalier zorgde bij de West-Vlamingen voor beide doelpunten. In de finale van Play-off II ontmoeten de Kortrijkzanen volgende week vrijdag KV Oostende.

drombouts

Op de zesde en laatste speeldag had Charleroi genoeg aan een punt om groepswinnaar te worden. Al na twee minuten waren de Henegouwers echter op achtervolgen aangewezen. Chevalier klopte Charleroi-goalie met een gekruist schot. Kortrijk controleerde verder de wedstrijd en werd geholpen door Fauré, die rood kreeg wegens slaan.

Met tien man slaagde Charleroi er echter toch nog in om het broodnodige doelpunt te maken. De ingevallen Nongdala werd in de 67e minuut diep gestuurd en faalde niet voor doel. Een kwartier voor affluiten maakte Chevalier zijn tweede goal van de avond, om zo de Europese droom van Kortrijk levend te houden.

De andere match in groep B, KV Mechelen - Cercle Brugge, eindigde op 2-0. In de eindstand leidt Kortrijk (13 ptn) voor Charleroi (13), KV Mechelen (9) en Cercle Brugge (0).

KV Oostende, dat in groep A al zeker was van poulewinst, won zaterdag met 0-1 bij Waasland-Beveren. AA Gent verpletterde Lierse met 4-0. In de eindstand staat koploper Oostende (14) voor AA Gent (10), Lierse (6) en Waasland-Beveren (4).

Foto Belga

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten