Lichamen "gemartelde" Oekraïense politici ontdekt

De Oekraïense interim-president Oleksandr Toertsjinov heeft dinsdag aangekondigd dat de "antiterroristische" operatie tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land hervat zal worden. Die beslissing werd genomen na de ontdekking van twee lijken die sporen van "marteling" vertonen, zo luidt het.

jatimmermans

"Ik eis van de veiligheidstroepen de hervatting (...) van de antiterroristische operaties, die tot doel hebben om de Oekraïense burgers in het oosten van Oekraïne te beschermen tegen terroristen", zo vermeldt de mededeling.

Toertsjinov zegt dat de beslissing werd genomen nadat twee mannen werden aangetroffen die waren "doodgemarteld". De lijken werden volgens de website BBC News ontdekt in de buurt van de stad Slovjansk (of Slavjansk in het Russisch, nvdr), een stad in het oosten van Oekraïne die gecontroleerd wordt door pro-Russische separatisten. Een van de slachtoffers zou een lokale verkozene zijn die lid is van de pro-Westerse partij Vaderland (Batkivsjtsjina) van Joelia Timosjenko.

Belga

Foto Photo News: een herdenkingsdienst in Slovjansk

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners