Lange interventietijd maakt voorpost brandweer in Schriek actueel

Bij een vegetatiebrand in de Puttebossen in Schriek (Heist) liet de brandweer volgens Patrick Schoovaerts uit de Kapelstraat erg lang op zich wachten.

De Bruyn Chris

"Rond 16.40u heb ik de politie van Heist verwittigd en het duurde 27 minuten alvorens het eerste voertuig van Haacht ter plaatse was.

Twee minuten later gevolgd door de brandweer van Putte toe en nog eens zeven minuten later het korps van Heist.”

"Samen met de buren waren we het erover eens dat die lange wachttijd gevaarlijk was voor de nabij gelegen sociale woonwijk.” Nog volgens de man liepen de voorbije twee jaar drie huizen in de Kapelstraat, de Grote Braamstraat en de Leuvensebaan grote schade door brand op omdat de aanrijtijd naar Schriek vanuit Haacht of Heist lang is. Daarom vraagt de buurt een oplossing zoals een voorpost.

Maar de drie brandweerkorpsen zien dat anders. “Er werd tijd verloren omdat de oproeper naar de politie heeft gebeld en niet naar het nummer 100”, klinkt het in de seinkamer in Heist-op-den-Berg.

Het korps van Putte kwam niet tussen. En in Haacht beschouwt men een aanrijtijd van twaalf minuten aanvaardbaar. “Wij werden verwittigd om 16.48u”, legt kapitein Wouter Meeuwis uit. “Afhankelijk van het moment vertrekt onze ploeg in Haacht binnen maximaal drie minuten. Om 17.03u waren we ter plaatse. Onze wagens waren dus twaalf minuten onderweg."

Chris De Bruyn

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners