Dreigement: "Breek Pop-uprestaurant in Kortrijk af of we slopen de boel met bezoekers erbij"

Het Mijn Pop-uprestaurant Storm in Kortrijk heeft voor heel wat ophef gezorgd. Zo kreeg het stadsbestuur een anonieme brief waarin naar eigen zeggen 'boze foorkramers' ermee dreigen om het restaurant met de grond gelijk te maken, met de bezoekers er nog in.

mgeysmans

"Het restaurant op het Schouwburgplein moet worden gesloten. Als dat niet gebeurt, volgen er maatregelen. Het verdwijnt op een nacht en zal niet meer herbruikbaar zijn. Het kan volgens onze harde kern ook mislopen terwijl het restaurant vol zit. U beslist, aan u de keuze", laat de briefschrijver weten.

Het stadsbestuur van Kortrijk reageert bijzonder gelaten. Volgens hen gaat het om een flauwe grappenmaker. De brief komt er namelijk naar aanleiding van een beslissing van het stadbestuur om op het Schouwburgplein tijdens de paasfoor minder kermisattracties te plaatsen zodat de overlast voor het pop-uprestaurant beperkt blijft. Naar aanleiding van die beslissing heeft het stadsbestuur samen met VTM al samen gezeten met de foorkramers, en die leken zich zonder slag of stoot neer te leggen bij het besluit.

Beeld: VTM / Mieke Geysmans

Gerelateerd

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners