1 / 2

"Beerschot-Wilrijk zet het Belgisch voetbal op zijn kop"

Een lente geleden ontstond uit de puinhopen van paars een nieuw project, dat zaterdagavond op het Kiel zijn eerste apotheose kende met de titel van Beerschot-Wilrijk in eerste provinciale.

drombouts

De fusie met de geografische buur Wilrijk leidde tot een grondige mentaliteitswijziging in het Olympisch Stadion. "De supporters geven ons de kracht om een uniek verhaal te schrijven", verklaart bestuurslid Walter Damen.

Een van de mensen die een jaar geleden het paars-witte legioen, doelloos dolend na het faillissement, naar Wilrijk leidde, was Walter Damen, door de week advocaat, in het weekend Beerschotfan. Uiteraard had ook hij genoten van de titelwedstrijd. "Ik heb geen enkele melding van problemen gekregen. Bij wijze van spreken: zes politie-agenten volstonden om die 12.000 mensen in de gaten te houden."

"Onze fans wilden, als lid van de Beerschot- Wilrijkfamilie, aan de buitenwereld tonen hoe correct ze wel zijn. Veel supporters treden zelfregulerend op. Men houdt mekaar in de gaten. Ook dat is nieuw voor deze club. Voorheen was de afstand tussen supporters, spelers en bestuur gigantisch."

"De sleutel van het succes ligt bij al die supporters. Zij geven ons de kracht en de macht om een uniek verhaal te schrijven. Wij zetten het Belgisch voetbal op zijn kop."

Derde klasse

En nu kijkt Beerschot-Wilrijk vol naar de toekomst. "Eigenlijk zijn we al bezig met derde klasse, sportief en extrasportief. We willen niet vooruitlopen, wel vooruitdenken. Onze sportieve cel heeft al veel werk verzet."

"Ondertussen bouwen we aan contacten met sponsors, die zich achter dit vreugdevol project willen scharen. Daardoor kunnen we de volgende stap zetten. Onze hoofdsponsor Land Invest Group heeft zijn engagement alvast verdubbeld."

Lees meer in uw krant.

MV

Foto Gmax

Gerelateerd

Meer sportnieuws