Damen & Lenders: "Eerste klasse is het doel voor Beerschot Wilrijk"

"De ambitie is hoog, eerste klasse is het doel. Zonder twijfel horen we daar thuis." Ook voor het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk is 'the sky the limit'. Dat blijkt uit een chatsessie op gva.be met bestuursleden Walter Damen en Frederic Lenders.

jrosquin

Om en bij de 4.500 lezers volgden de chatsessie aan de vooravond van de onvermijdelijke kampioenenviering op het Kiel. Heel wat euforische paars-witte supporters stuurden dan ook hun dank- en gelukwensen in voor beide heren, die bijna een jaar geleden hun schouders onder het succesproject zetten.

De dankbaarheid is wederzijds. "Dank aan alle supporters", stelden de twee oprecht. "Wij hopen dat zij goed beseffen dat zij de kracht van het gebeuren zijn. Wij hebben niet enkel de kracht van het getal maar ook de macht. Vandaar voor ons heel duidelijk: zonder jullie zijn we niets. De supporter is de ziel van het gebeuren. Vergeet dat nooit."

Vele fans zien niet liever dan dat hun geliefde club zo snel mogelijk weerkeert naar de eerste afdeling. Maar moet dit op eigen kracht gebeuren of via een nieuwe fusie met een club in een hogere reeks? "Het is de bedoeling om op eigen kracht door te gaan. De structuren van de club zullen moeten meegroeien en dit op een standvastige wijze", zo antwoordden Damen en Lenders voorzichtig. "Er is nog veel werk aan de winkel. Rome is ook niet in één dag gebouwd…"

Lees ook: Al minstens 7.500 supporters voor titelmatch van Beerschot Wilrijk

Herlees de chatsessie:

Foto FRBE (Walter Damen (links) en Frederic Lenders

Gerelateerd

Meer sportnieuws