Hasi: "Ik ben geen makkelijke jongen"

Besnik Hasi heeft maandagmiddag in het trainingscentrum in Neerpede meer uitleg gegeven over zijn aanstelling als hoofdcoach van Anderlecht. Hasi volgt er John van den Brom op, die wegens de tegenvallende resultaten zijn C4 kreeg. Heel wat waarnemers vonden bovendien dat de landskampioen te laks speelde en de fut uit de ploeg verdwenen was. "Ik ben geen makkelijke jongen", waarschuwde Hasi meteen al.

ikerremans

"Als ik iets wil, moet het ook gebeuren. De spelers moeten hun verantwoordelijkheden opnemen, ik denk dat sommigen het vergeten zijn dat ze voor Anderlecht spelen. We zijn in een soort 'comfort zone' gesukkeld en daar moeten we zo snel mogelijk uitgeraken. De spelers moeten terug goesting krijgen om wedstrijden te winnen. Met het talent dat we hebben, moeten we beter kunnen", aldus de Kosovaarse Albanees.

Veel tijd om te veranderen heeft Hasi echter niet. Met nog slechts elf wedstrijden op de kalender en een teleurstellende derde plaats in de competitie moeten er meteen resultaten komen.

"Ik ga me dan ook ten volle concentreren op die elf wedstrijden. Ik heb bepaalde doelen voor ogen en die wil ik realiseren. We hebben dit seizoen de kaart van de jeugd getrokken en ik wil hen dit seizoen nog beter maken. Op de eerste plaats wil ik duidelijkheid scheppen. Ik stel vast dat we in uitwedstrijden te veel doelpunten slikken. Dat is een kwestie van organisatie: als die op punt staat, moet dat stabiliteit brengen. Ik heb bepaalde ideeën over voetbal en die wil ik stapsgewijs overbrengen."

Lees ook: Vanden Stock: "Ontslag Van den Brom is gedeelde verantwoordelijkheid"

Belga

Volg het nieuws over Anderlecht overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws