Vanden Stock: "Ontslag Van den Brom is gedeelde verantwoordelijkheid"

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock betreurt het ontslag van John van den Brom als coach van paars-wit. Tegelijk slaat hij mea culpa.

mceulemans

"Op dit ogenblik is jammer genoeg geen enkele andere maatregel mogelijk dan John van den Brom te bedanken voor zijn inzet van de voorbije twee seizoenen", zegt Vanden Stock. "Hij heeft een nieuwe wind in de club doen waaien, enkele jongeren ingepast maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om een nieuw geheel samen te stellen na het vertrek van enkele sterkhouders."

"Gedeelde verantwoordelijkheid"

"Het is een gedeelde verantwoordelijkheid", gaat de voorzitter van de regerende kampioen verder. "Van ons, het bestuur, de trainer maar ook van de spelersgroep die vorige zaterdag in Leuven een prestatie geleverd heeft die deze club onwaardig is. Ik wens oprecht John van den Brom het allerbeste in zijn verdere loopbaan en ik wil hem hoogst persoonlijk danken voor de titel en de twee kwalificaties voor de Champions League. John van den Brom is een talentvolle jonge trainer die ongetwijfeld snel aan de bak zal geraken."

Van den Brom coachte Anderlecht sinds mei 2012. Hij won met paars-wit een titel (2013) en twee Supercups (2012, 2013). De Nederlander had in het Astridpark nog een contract voor een seizoen. Het ontslag kost Anderlecht naar verluidt een miljoen euro.

Belga, archieffoto

Volg het nieuws over John van den Brom overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws