Vaticaan is kampioen wijn drinken

De gemiddelde wijnconsumptie in Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld, is hoger dan waar ook ter wereld, zo heeft KerkNet woensdag gemeld.

mceulemans

Volgens statistieken van het Amerikaanse Wijninstituut bedraagt de gemiddelde wijnconsumptie van een inwoner van Vaticaanstad 74 liter of 105 flessen. Dat is dubbel zoveel als de gemiddelde wijnconsumptie van wijnlanden als Italië en Frankrijk, weet KerkNet.

Niet vooral miswijn

Een aanzienlijk deel van de wijn is volgens de katholieke internetsite "zonder enige twijfel" miswijn, maar het overgrote deel is bestemd voor consumptie. De gemiddelde wijnconsumptie in het Vaticaan ligt volgens specialisten hoger omdat de inwoners van Vaticaanstad ouder zijn, meestal een hogere opleiding genoten en vaker in groep eten. Ook het feit dat er in het Vaticaan nauwelijks taks moet worden betaald, bevordert de consumptie.

Maar, zo merkt het persbureau Catholic World News op, er leven in Vaticaanstad geen kinderen, die de gemiddelde consumptie dus ook niet naar beneden kunnen halen. Er is ook slechts een winkel waar wijn wordt verkocht. De verkoop is dus "ongetwijfeld" niet enkel voor Vaticaanstad zelf bestemd.

Belga, archieffoto

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws