Kortrijk verliest van Bergen: weg thuisreputatie

In de 94ste minuut scoorde Shlomi Arbeitman de verrassende winning-goal voor het bescheiden Bergen dat al tot Play Off 3 is veroordeeld. Kortrijk eindigde dan wel met zes voorspelers maar had die late opdoffer toch vooral aan zichzelf te wijten.

awillems

Een tot bij de rust ondermaatse thuisploeg liet nooit zien dat het nog een waterkans had om Play Off 1 te halen. Integendeel, het werd in die tijd zowaar weggespeeld door de nummer laatste. Met een vaardige Angeli en een goed geïnspireerde Chatelle zetten de Walen in de eerste helft de beste kansen op en ze werden daarvoor kort voor de pauze ook beloond met een verdiend doelpunt. Chatelle recupereerde een vrijschopbal, gooide die voor de goal waar Dussenne achter de rug van een verraste Tomasevic glipte om de bal naast de aarzelende Keet binnen te koppen.

Chatelle had al vroeg in de wedstrijd kunnen scoren toen Angeli hem ook al in de rug van Tomasevic diep stuurde, maar hij trapte de bal centimeters voorbij de tweede paal. Kortrijk zette er één actie tegenover: een dubbelpas van Mahau met Coulibaly waarbij de Kortrijkse belofte bij het binnenkomen van het strafschopgebied over het been van Dussenne struikelde. Bourdouxhe zag er geen graten in.

'Wij willen voetbal zien'

Cedomir Janevski miste enkele spelers die het niet meer zien zitten nu de club aan Play Off 3 toe is, maar zag wel veel inzet bij de krijgers die er nog voor gaan. Vanhaezebrouck daarentegen zag geen enkel lichtpunt in een ploeg die ooit een thuisreputatie bezat maar nu al sinds 14 november niet meer won in het Guldensporenstadion. Of het moest Stijn De Smet zijn die na een paar dagjes uitzieken, bij de rust toch inkwam en meteen zijn stempel drukte. Hij maakte ook beheerst gelijk toen Santini een verre bal van Tomasevic doorkopte.

Kortrijk nam daarop de bovenhand al kon het daarmee niet meteen de supporters voor zich winnen. Die scandeerden niet mis te verstaan 'Wij willen voetbal zien'.

Santini en Oussalah hadden nog wel de winning-goal aan de voet maar Saussez redde telkens met de punt van de schoen. En net toen Bourdouxhe wou affluiten zorgde Shlomi Arbeitman met een kopbal tussen twee verdedigers helemaal voor diep ongenoegen op de Kortrijkse banken.

EdSo

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten