Zoerselnaar redt meisje van honden

"Ik geloofde amper wat ik zag: een klein blond meisje dat door elf honden werd verslonden. Ze zat al volledig onder het bloed. Het was verschrikkelijk.” Zoerselnaar Jurgen Mariën is nog zwaar onder de indruk van wat de 11-jarige Yuki overkwam. Maar hij redde wel haar leven.

De Nederlandse meisjes Yuki L. (11) en Noa S. (11) gingen zondagnamiddag fietsen in de velden van het Limburgse Riemst. Ze werden verrast door een troep van elf dolle honden, die even voordien was uitgebroken bij een kweker in de buurt. Gelukkig waren Jurgen Mariën (27) en zijn vriendin Esther Tuls (27) in de buurt. Zonder nadenken en zonder besef van het gevaar van zeven bloeddorstige bouviers en vier labradors sprong Jurgen in de bres.

“We waren een dagje gaan winkelen in Maastricht. Esther wilde nog een foto maken van het uitzicht”, zegt Jurgen. In de verte zagen we een bende honden. ‘Stop!’, riep mijn vriendin. Ze waren als hongerige wolven op iets aan het bijten. Toen zag ik een meisjesfiets liggen. Een meisje gilde. Ik begreep meteen de gruwelijke werkelijkheid.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen van dinsdag, blz. 3

Foto JVDP: Jurgen Mariën en Esther Tuls RAF LIEKENS, ROEL DAMIAANS

Bekijk de reportage van ATV:

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd