Oppermachtig Standard vernedert Kortrijk

Standard heeft vrijdag in de slotwedstrijd van de 21e competitiespeeldag een overtuigende 1-5 zege geboekt op het veld van KV Kortrijk. In de laatste wedstrijd van 2013 in de Jupiler Pro League was de competitieleider heer en meester en won het erg makkelijk, waardoor het zijn leidersplaats in de stand verstevigt.

evrolix

De Rouches namen een droomstart. In de vijfde minuut schakelden de Luikenaars na een hoekschop van Kortrijk bliksemsnel over en het was kapitein Jelle Van Damme die na een spurt over zo'n 80 meter de 0-1 tegen de touwen poeierde. Nog voor het kwartier stond het al 0-2. Mujangi Bia bediende de vrijstaande Imoh Ezekiel en de Nigeriaan kopte makkelijk binnen. Op slag van rust deden de Rouches de boeken helemaal toen. Ezekiel mocht alleen op het West-Vlaamse doel afgaan en nam Keet opnieuw te grazen: 0-3.

Tien minuten na de pauze milderden de Kerels via Elimane Coulibaly, die een voorzet van Raman van dichtbij binnentikte. Standard was echter niet onder de indruk en sloeg meteen terug: topschutter Michy Batshuayi lukte in de draai zijn veertiende competitietreffer. Aan de overzijde kreeg ook die andere vlotscorende spits een unieke kans om te scoren, maar Santini trapte een strafschop hoog over en miste de 2-4. Het werd nog 1-5, na een rake kopbal van de ingevallen De Camargo.

In de stand in de hoogste klasse heeft Standard nu 48 punten. Dat zijn er vier meer dan eerste achtervolger Anderlecht en vijf meer dan Club Brugge. Kortrijk blijft zevende (29 ptn).

Belga Foto Photonews

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten