Lokeren kan niet uitlopen op Kortrijk

Sporting Lokeren is er niet in geslaagd om uit te lopen op Kortrijk in de strijd om play-off 1. In een gesloten wedstrijd konden de Waaslanders de kansen niet omzetten in een doelpunt. AA Gent kan vandaag de lachende derde worden mits winst tegen Anderlecht.

dvansant

Lokerentrainer Peter Maes noemde de confrontatie met Kortrijk een sleutelmatch in de strijd om het laatste felbegeerde Play-off 1-ticket. Beide ploegen deden dit seizoen al meermaals haasje-over met elkaar. Lokeren had voor aanvang een punt meer dan de West-Vlamingen en kon de troepen van Hein Vanhaezebrouck een mentale tik uitdelen. Maes bracht een onuitgegeven ploeg tussen de lijnen. Zo speelde Taravel op de linksachter en mocht Odoi zich door de schorsing van Patosi op de rechterflank aanvallend uitleven. Bij Kortrijk kwam Stijn De Smet terug uit schorsing en hield Vanhaezebrouck Raman en de uit blessure teruggekeerde Coulibaly op de bank.

Beide coaches hadden de pionnetjes op de juiste plaats gezet. Dat leidde tot een lange studieronde van twintig minuten waarin beide ploegen elkaar aftastten. De eerste echte kans was voor Lokeren. Dutra werd knap afgezonderd door Vanaken, maar besloot te zwak op Keet. Enkele minuten later werd een doelpunt van Odoi afgekeurd wegens voorafgaand handsspel. De enige poging tussen de palen van Kortrijk voor rust kwam via de voet van De Smet. Copa ging echter goed plat.

Maes zag vanuit de tribune dat Lokeren wat meer aanvallende power nodig had en bracht topschutter Harbaoui - die opnieuw op de bank begon - in de ploeg ten nadele van een ondermaatse Taravel. Lokeren werd de betere ploeg, maar schoot te slordig om met de mogelijkheden die het kreeg. Tomasevic moest wel een poging van Vanaken op de lijn redden en een doelpunt van Harbaoui werd afgekeurd wegens buitenspel. Vanhaezebrouck gooide tien minuten voor tijd Coulibaly nog in de strijd, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.

Foto PN AlVe

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt