Dennis Praet: "Derde plaats in CL is nog mogelijk"

Met een 1 op 12 op de teller moet landskampioen RSC Anderlecht woensdagavond in het laatste thuisduel in groep C van de Champions League voluit voor winst gaan tegen Benfica Lissabon. Dennis Praet, die een plaats krijgt centraal op het middenveld, heeft er alvast vertrouwen in.

jatimmermans

"We moeten ons optrekken aan onze goeie prestatie tegen PSG (1-1). De derde plaats in de groep is nog mogelijk", aldus het negentienjarige rastalent aan de vooravond van de wedstrijd.

"We speelden in Charleroi een slechte match, maar competitievoetbal mag je niet vergelijken met de Champions League. In de Belgische competitie wordt er defensief gespeeld tegen ons, op het kampioenenbal krijgen we meer ruimte omdat de tegenstrever ook voor de winst gaat. Daardoor kom ik Europees vaak ook beter uit de verf dan in de competitie. We moeten ons over de wedstrijd in Charleroi zetten en voortbouwen op hetgeen we in Parijs op de mat gelegd hebben."

De Leuvenaar startte het seizoen in het centrum van het middenveld, maar werd nadien door coach John van den Brom zowel links als rechts op de flank uitgespeeld. Tegen de Portugezen krijgt hij opnieuw het vertrouwen op de tien. "Ik heb getoond dat ik ook op de flanken uit de voeten kan. De coach geeft me vertrouwen dat ik op elke positie in het middenveld kan spelen."

Na de wedstrijd tegen de Karolo's kreeg recordaankoop Aleksandar Mitrovic heel wat kritiek te slikken. "Mitrovic neemt dat goed op. Hij gaat zich woensdag willen bewijzen", besloot Praet.

Foto: Dennis Praet

Foto Photo News

Volg het nieuws over John van den Brom overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws