John Van den Brom wilde Menzo naar Anderlecht halen

Het heeft niet veel gescheeld of Liersetrainer Stanley Menzo zat nu in de technische staf van Anderlecht. John van den Brom en Menzo waren in het seizoen ’93- ’94 ploegmaats bij Ajax en werkten twee seizoen geleden samen bij Vitesse. Van den Brom als hoofdtrainer, Menzo als diens assistent.

jrosquin

Maandag zaten beide nog samen in de tribune voor een beloftenwedstrijd van Anderlecht. “Bij mijn aanstelling heb ik Menzo’s naam laten vallen, ja”, aldus John van den Brom. “Maar Anderlecht gaf meteen aan dat er genoeg professionele en bekwame mensen binnen de club rondliepen.”

De 46-jarige Nederlander kijkt met plezier terug naar hun samenwerking bij Vitesse. “Het klikte vanaf dag één. Ik vertrouwde hem blindelings en hij vulde mijn mindere kanten aan.”

Van den Brom ziet veel raakpunten tussen zijn ex- en huidige T2 Hasi. “Als hoofdtrainer ben je vooral bezig met de elf spelers op het veld. Van mijn assistent verwacht ik dus dat hij de rest van de groep bewaakt. Met Menzo moest ik mij daar nooit zorgen over maken. Wel, bij Hasi heb ik net hetzelfde gevoel.”

ALEL Foto: PN

Volg het nieuws over Anderlecht overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws