Trein ontspoord aan station Kortrijk

Bij het buitenrijden van het station van Kortrijk, in de richting van Moeskroen, is een trein ontspoord. Dat bevestigt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vrijdag. De ontsporing gebeurde rond 8.20 uur.

mceulemans

Volgens Johan Vermant, woordvoerder van Infrabel, zijn er geen gewonden gevallen bij de ontsporing. De trein reed aan lage snelheid toen het ongeval gebeurde. Een twintigtal reizigers werd geëvacueerd uit de trein en kon te voet terug naar het station.

"Trein niet gekanteld"

"De wielas van de trein raakte van de sporen", zegt Vermant. "De trein is niet gekanteld. Wel is er ernstige schade aan de spoorinfrastructuur. Een technische ploeg is ter plaatse om die te herstellen".

Hoe lang het zal duren voor het treinverkeer kan hervatten, is nog onduidelijk. Voorlopig is het treinverkeer tussen Kortrijk en Moeskroen onderbroken. De NMBS legt daarom vervangbussen in. Ook zijn er vertragingen mogelijk vanuit Kortrijk naar de rest van West-Vlaanderen en naar Gent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belga, Foto Belga

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten