Frank Vercauteren ambassadeur World Outgames

De World Outgames (WOGA), het internationaal sportevenement voor overwegend homoseksuele mannen en vrouwen dat op 31 juli in Antwerpen start, pakt vandaag uit met voetbalcoach Frank Vercauteren als verrassende ambassadeur.

dvansant

Dat de ex-Gouden Schoen en oud-interim- bondscoach bij de Rode Duivels zijn gezicht leent aan deze gayhappening, is volgens de holebi-koepel Cavaria baanbrekend te noemen.

Bang voor reacties

“Zeker omdat voetbal een echte machosport blijft en het voor homovoetballers extreem moeilijk is om uit de kast te komen”, zegt Yves Aerts van Cavaria. “De reactie van supporters en sponsors verhindert coming-outs. Mensen als Frank Vercauteren zijn rolmodellen die onze gemeenschap nodig heeft. Het is niet omdat je homo bent, dat je op elke man wil springen die je naakt in de douche ziet.”

Voor alle duidelijkheid: Frank Vercauteren is zelf hetero. “Net als Gilles De Bilde, die in 2007 als ambassadeur van de Vlaamse Eurogames homoseksualiteit in de topsport bespreekbaar wilde maken”, zegt Jerko Bozikovic van WOGA. “Of Carl Hoefkens, die vorig jaar halfnaakt als eerste Belgische topvoetballer ooit de cover van het homoblad INCH sierde.

Belga
Archieffoto Belga
Lees meer in de Gazet van Antwerpen, blz. 9

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws