Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vercauteren vraagt "respect voor elke sporter" (video)

Dinsdag werd in het Radisson Blu Astrid Hotel ex-voetballer Frankie Vercauteren als nieuwe ambassadeur van de Antwerpse World Outgames, van 31 juli tot 11 augustus, gelanceerd. "Mijn hele carrière heb ik respect getoond voor iedereen. Dat zou de regel moeten zijn in alle sporten", meent Vercauteren. "Het enige dat telt in sport is je prestatie, niet je persoonlijke levenskeuze."

jrosquin

Er is ook Vlaamse steun. Voor minister van Gelijke Kansen Pascal Smet zijn de World Outgames het uitstekende middel om in de sportwereld, en vooral het voetbal, meer tolerantie te creëren naar holebi's toe. "Als je weet dat er op de Olympische Spelen van 2012 zogenaamd slechts 19 van de 13.000 atleten holebi waren, wat statistisch gezien niet kan, dan weet je dat sporters nog steeds niet durven zeggen wie ze zijn."

"Ik wil zo veel mogelijk mensen aan het sporten krijgen", is dan weer de beweegreden van minister van Sport Philippe Muyters. "Een massamanifestatie als de worldOutgames, waaraan 5000 atleten deelnemen uit meer dan 80 landen in 32 disciplines, moet meer mensen goesting doen krijgen om te bewegen. Dit mag ook geen eenmalig evenement zijn, want we moeten mensen aan het sporten houden."

Bekijk hier de reportage van atv:

Elke Lamens

Foto: FrBe

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws