1 / 2

Van den Brom: "Hazard belde twee weken geleden al af"

Anderlecht mocht gisteren definitief een kruis maken over de transfers van Thorgan Hazard en Jonathan Dos Santos. John van den Brom was echter niet verrast dat beide middenvelders hun lot voor komend seizoen aan respectievelijk Zulte Waregem en Real Sociedad verbonden.

jrosquin

“Hazard belde twee weken geleden al af”, reageerde John van den Brom koeltjes op de afgesprongen transfer. “Besnik (Hasi, red.) en ik hebben uitgebreid met hem gesproken en hij werd door ons rondgeleid op Neerpede. We wilden heel ver gaan wat betreft zijn contract. Maar uiteindelijk is het de speler die moet beslissen. Waarom hij niet wilde komen, heeft hij mij niet verteld. Of hij beïnvloed werd door zijn makelaar? Dat denk ik niet. Wij wilden hem enkel kopen en daarover bereikten we geen akkoord met Chelsea.”

Dos Santos

Van den Brom bevestigde dat Anderlecht wel een akkoord had met Barcelona over Dos Santos. “Maar mijn buikgevoel zei dat hij niet zou komen. Als een speler niet meteen ja zegt dan weet je genoeg. Mijn plan A mag nu naar de prullenmand. Maar ik maak mij niet ongerust omdat we al een tijdje met andere spelers bezig zijn. De gesprekken zijn al afgerond. Nu is het aan Herman Van Holsbeeck om alles af te ronden. Het worden zeker geen spelers uit de Belgische competitie. Ik heb de indruk dat zij niet meer naar Anderlecht willen komen (lacht).”

Tot slot gaf de 46-jarige Nederlander duiding bij twee andere dossiers. “Uros Djurdjevic willen we nog altijd aantrekken. Maar die transfer is er een voor de lange termijn. Junior Malanda heb ik nooit als een optie beschouwd. Zijn manier van voetballen is niet wat wij bij Anderlecht zoeken.”

ALEL

Foto's: PN

Volg het nieuws over Anderlecht overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws