Van den Brom riskeert straf na kritiek op ref

De scherpe kritiek van Anderlecht op de arbitrage na de verloren topper tegen Zulte Waregem (2-1) krijgt mogelijk nog een staartje. Het Bondsparket gaat bekijken of een sanctie voor trainer John van den Brom op zijn plaats is.

jatimmermans

Het grote Anderlecht dat zich benadeeld voelt en moord en brand schreeuwt om de arbitrage: het is een pose die je eerder van de kleine clubs verwacht. Ging de landskampioen, die dit seizoen door de concurrentie zo vaak verweten werd de ref mee te hebben, afgelopen weekend nu wel of niet over de schreef? De kwestie zorgt voor beroering en ook de bond mengt zich in de discussie. Hij opent een onderzoek.

Anderlechttrainer John van den Brom was zondagavond dan ook ongewoon scherp voor scheidsrechter Alexandre Boucaut, die hij na het verlies tegen Zulte Waregem een "vervelende man" noemde en zijn optredens een "schande voor het Belgisch voetbal". Onder meer de eerste strafschop voor Zulte Waregem en de niet-gefloten fout op Kouyaté bij de 2-0 waren bij Van den Brom in het verkeerde keelgat geschoten, daarin bijgetreden door verdediger Bram Nuytinck.

De Brusselse kritiek is in scheidsrechtersmiddens in slechte aarde gevallen, al wordt er vooral gekeken naar de bond. "Persoonlijk ga ik mij niet uitspreken over de uitspraken van Van den Brom", wikt en weegt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen zijn woorden. "Het is aan de bond om de nodige stappen te ondernemen en ik wil die mensen niet beïnvloeden. Maar soortgelijke gevallen met trainers indachtig vermoed ik dat zij het nodige zullen doen."

STEVEN BERGHMANS

Foto Belga

Volg het nieuws over John van den Brom overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws