PVDA wil brede tegenbeweging tegen Antwerps beleid De Wever

In Deurne heeft de linkse partij PVDA vrijdagavond een nieuwjaarsreceptie gehouden voor haar Antwerpse sympathisanten. Nationaal partijvoorzitter Peter Mertens beloofde de komende zes jaar "democratische, constructieve maar harde oppositie" te zullen voeren tegen het beleid van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).

tmas

PVDA haalde bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen vier Antwerpse gemeenteraadszetels en is ook in verschillende districtsraden vertegenwoordigd. In Borgerhout vormt de partij zelfs mee het districtscollege. Lokaal voorzitter Wouter Van Damme kondigde vrijdag bovendien aan dat PVDA intussen 1.200 leden telt in Antwerpen, een stijging van veertig procent in één jaar. "Rechts is daar duidelijk om bevreesd, getuige de vele slagen onder de gordel de voorbije weken", zei Van Damme.

Partijvoorzitter en kersvers Antwerps gemeenteraadslid Peter Mertens deed een oproep aan Antwerpse sociaal-culturele verenigingen, vakbonden, artiesten en middenveld om samen te bouwen aan een tegenbeweging tegen het beleid van burgemeester De Wever.

"In een gesprek na de verkiezingen zei De Wever me al dat er twee soorten burgemeesters mogelijk zijn: één boven de partijen heen voor de hele bevolking zoals Patrick Janssens, en één voor een deel van de bevolking, in dit geval 55 procent", aldus Mertens. "En het is al begonnen: hij stigmatiseert jongeren en migranten, valt Borgerhout aan en in de media polariseert en verdeelt hij."

Mertens riep tot slot 2013 uit tot "het jaar van de jongeren", waarin zij "de ruimte moeten krijgen om jong te zijn" en kans maken op een volwaardige job.

Belga Foto Belga

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws