Rood! gaat voor meer inspraak van het volk

De linkse partij Rood! heeft zaterdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen voorgesteld en tegelijkertijd bekendgemaakt dat ze ook een lijst indient voor de districtsraadverkiezingen in Deurne. De partij trekt naar de kiezer met een programma waarin de belangen van het "gewone volk" centraal staan. Haar slogan luidt dan ook "Gewoon volk eerst! "

jrosquin

Rood! vindt dat het huidige stadsbestuur er alles aan gedaan heeft om Antwerpen populair te maken bij toeristen en vastgoedmakelaars. "Er werd zwaar ingezet op dure prestigeprojecten, maar de gewone Antwerpenaar bleef in de kou staan. Het wordt hoog tijd dat er een beleid komt voor én ook door hem. De stad moet niet van bovenuit, maar van onderuit bestuurd worden met meer inspraak voor de gewone burger", zegt Ivo Janssen.

Inspraak van het volk

Eén van de voorstellen van Rood! is om investeringsprojecten die meer dan 10 procent van het jaarlijkse investeringsbudget van de stad opslorpen, ter goedkeuring te laten voorleggen aan het volk. De partij wil ook meer inspraak voor de districten en een verdubbeling van hun budgetten.

Door een aantal prestigeprojecten te schrappen en door een herschikking van de stadsschuld kan er volgens Rood! geïnvesteerd worden in degelijk onderwijs, een gezonde leefruimte, huisvesting, werkgelegenheid en mobiliteit.

Zetel

Met dit programma hoopt de partij op een zetel in de gemeenteraad en de districtsraad van Deurne. Vakbondsman Ivo Janssen is lijsttrekker in Antwerpen. Rood!-stichter Erik De Bruyn (foto) voert de lijst aan in Deurne en duwt samen met onder meer cineast Robbe De Hert en filosoof Ludo Abicht de lijst in Antwerpen. Het is ook bij het gelijknamige boek van die laatste dat de partij haar inspiratie haalde voor de slogan "Gewoon volk eerst!".

Op foto: Erik De Bruyn

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws