Rood! strikt filmregisseur Robbe De Hert

De linkse partij Rood! van Erik De Bruyn heeft er in Antwerpen met Robbe De Hert een opvallende naam bij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De 70-jarige filmregisseur zal samen met nog enkele 'bekende namen' een soort lijstduwersgroep vormen om Rood! te steunen.

tmas

De Bruyn hekelde deze week nog de volgens hem "opportunistische" overstap van sp.a-gemeenteraadslid Youssef Slassi naar N-VA en kondigde toen aan dat Rood! enkel voor een bekende naam zou kiezen indien die een sterke ideologische affiniteit met het partijprogramma zou hebben.

Dat laatste is volgens De Bruyn met Robbe De Hert absoluut het geval. Hij noemt De Hert "rebels, non-conformistisch, op de bres tegen alle vormen van onrecht en steeds aan de zijde van de gewone man in de straat".

De Hert en De Bruyn leerden elkaar naar eigen zeggen twee jaar geleden kennen naar aanleiding van de sluiting van Opel Antwerpen. "Ik heb toen enkele promotiefilmpjes voor de solidariteitsactie van Erik gemaakt", zegt De Hert vrijdag. "Van daaruit is de vriendschap gegroeid."

Ook in 2006 was De Hert al van plan zich in Antwerpen kandidaat te stellen, maar dan wel op de lijst van sp.a waar De Bruyn overigens toen zelf nog lid van was. "Dat was vooral tegen het Vlaams Belang bedoeld, maar mijn kandidatuur werd geweigerd door burgemeester Patrick Janssens", zegt De Hert daarover.

Rood! maakte eerder ook al onder meer filosoof Ludo Abicht en auteur Walter Lotens bekend als kandidaten.

Archieffoto

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners