Voorpost protesteert tegen islamisering

De Vlaams-nationalistische beweging Voorpost voert zaterdagnamiddag vanaf 14 uur actie aan winkels in Eeklo, Brugge en Schoten. "We willen consumenten erop wijzen dat ze dikwijls hallal-voedsel kopen zonder dat ze het weten. We protesteren tegen de groothandel die meedoet aan de islamisering van Vlaanderen", aldus woordvoerder Björn Roose.

avandamme

De actie vindt plaats aan een winkel van diepvriesketen O'Cool in de Stationsstraat in Eeklo en aan vestigingen van Carrefour aan de Blankenbergsesteenweg in Brugge en de Bredabaan in Schoten. Ook in Nederland wordt actie gevoerd.

Troepen tegenhouden

Het initiatief komt er na de arrestatie van Sharia4Belgium-woordvoerder Abu Imram. "Wij gaan niet staan juichen omdat één moslim (tijdelijk) is opgepakt", aldus Voorpost in een mededeling. "Wij gaan er alles aan doen om het grote publiek duidelijk te maken dat, terwijl aan de voordeur één van de profeten van de islamisering even staande is gehouden, de profiteurs (handelaars) en de troepen van "gematigde" moslims langs de talloze achterdeuren binnendringen."

Belga

Archieffoto Photo News: betoging Voorpost

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners