Rood! met eigen lijst naar kiezer

Rood! komt op voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Daarnaast zullen in verschillende districten lijsten worden ingediend. Gesprekken over een kartel met Groen of PVDA sprongen om verschillende redenen af.

drombouts

De lijsttrekker op de gemeenteraadslijst wordt Ivo Janssen. Hij werkt bij BASF in Antwerpen waar hij woordvoerder is voor de vakbond ABVV. Hij is ook actief binnen Occupy Antwerpen. Janssen stond in 1984 mee aan de wieg van de oprichting van een netwerk van kinder- en jeugdwerkingen in 'achtergestelde' buurten in Antwerpen.

Op de tweede plaats staat Elke Heirman, lerares. Zij was voordien gemeenteraadslid in Brasschaat en actief bij sp.a-rood. Frank Bayens komt op drie. Hij is zetelend districtsschepen in Merksem. Het gezicht van Rood! Erik De Bruyn is lijstduwer.

Als stadsambtenaar mag hij niet zetelen. Rood! voert campagne rond een stadsbeleid dat investeert in onderwijs, gezonde leefruimte, huisvesting, werkgelegenheid en mobiliteit. De slogan is 'Onze stad is niet te koop'.

SVW

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws