Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omega Pharma-Guick.Step rekent op Steegmans in Oman

Omega Pharma-Quick.Step zet in op Gert Steegmans voor de Ronde van Oman. De 31-jarige Limburger mag zijn kans gaan in de zesdaagse rittenkoers.

saverlinden

De Belgische wielerformatie heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Oman, die dinsdag van start gaat. In de Ronde van Oman wordt het uitkijken naar Gert Steegmans. In Qatar loodste hij zijn kopman Tom Boonen naar twee ritzeges en zijn vierde eindzege en daarom mag hij deze keer van de ploegleiding zelf zijn kans gaan. "In de vlakke ritten rekenen we deze keer op Steegmans", ging sportdirecteur Wilfried Peeters van start. "In Qatar zorgde hij mee voor de triomf van Boonen en nu mag hij zelf zijn kans gaan."

Steegmans en Boonen krijgen het gezelschap van de Sylvain Chavanel, Bert Grabsch, Frantisek Rabon, Peter Velits en onze landgenoten Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh. "Voor het klassement hebben we Sylvain Chavanel, die in de Ronde van San Luis al sterk op dreef was", gaat Peeters verder. "Ook Peter Velits moet iets kunnen neerzetten."

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners