Europa wil klassen zonder gsm's en draadloos internet

Europa wil dat gsm's en draadloze internetverbindingen uit de klassen en scholen worden gebannen. De elektromagnetische golven houden volgens experts van de Raad van Europa een te groot gezondheidsrisico in voor kinderen en jongeren.

ghouben

De Raad van Europa adviseert ook om de stralingsnormen te verstrengen en om alle draadloze toestellen die elektromagnetische golven uitstralen van een duidelijke waarschuwing te voorzien. Maar zover wil de Vlaamse overheid niet gaan. Vlaanderen heeft al een van de strengste stralingsnormen en lanceert deze maand nog een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen langdurig gsm-gebruik.

Volgens de Europese experts moet er onmiddellijk tot de actie worden overgegaan omdat elektromagnetische golven, zelfs onder de huidige drempelwaarden, mogelijk schade kunnen aanrichten bij mensen. Over de mogelijke gevolgen van de straling bestaat al jaren onenigheid in de wetenschappelijke wereld. Maar de Raad van Europa, een instantie met een louter adviserende rol, neemt het zekere voor het onzekere.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws