"Laat u dopen"

Als reactie op de massale ontdopingen is het bisdom Antwerpen een paasoffensief gestart. Via de campagne 'Laat je onderdompelen' roept bisschop Johan Bonny mensen op om zich te laten dopen of hun doopsel te hernieuwen.

kscherpenberg

"Elke dag komen er in het bisschopshuis brieven binnen van mensen die zich willen laten ontdopen. Dat laat mij niet onberoerd. Telkens heb ik het gevoel iemand te verliezen", zegt bisschop Bonny. De Kerk in Antwerpen heeft daarom de campagne 'Laat je onderdompelen' opgezet, met onder meer de website www.laatjeonderdompelen.be.

In de parochies wordt er discreet promotie rond gevoerd. Bedoeling is om gelovigen in de komende paasmis heel bewust samen en luidop de doopgeloften te laten vernieuwen. Er wordt zowel op kinderen als op volwassenen gemikt. Wie zich als nieuwe gelovige voor het eerst wil laten dopen, kan zich op elk moment aanmelden bij zijn parochie.

Dat de campagne niets te vroeg komt, bewijzen de cijfers. Dit jaar liepen er al 150 aanvragen voor ontdoping binnen bij het bisdom Antwerpen, wat het de nationale koploper inzake kerkuittredingen maakt. In heel 2009 waren er slechts 139 aanvragen. Het topjaar 2010, met 2.150 aanvragen voor ontdoping, zal waarschijnlijk niet meer overtroffen worden.

KMa

Beeld: PhotoNews

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners