Je kan dit artikel lezen omdat je bent aangemeld als abonnee.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Antwerpse kebabzaken over diepgevroren vlees met fosfaten: “Deze hele discussie is onzin”

  • Antwerpse kebabzaken over diepgevroren vlees met fosfaten: “Deze hele discussie  is onzin”
    Josef en Sean ­Chacham van Finjan, de enige kebabzaak met een vermelding in restaurantgids Gault&Millau. “Wij bereiden ons vlees zelf en kopen het lokaal in”, zeggen ze.
Antwerpen -

Er komt geen verbod op diepgevroren kebabspiezen, dat heeft het Europees Parlement beslist. Klanten en uitbaters halen opgelucht adem. “De hele discussie is onzin. In frisdranken zitten ook fosfaten en daar kraait geen haan naar”, klinkt het

Mustafa Tunc
Ik laat mijn vlees uit Limburg komen. Ik weet dat het goed vlees is én ik weet hoe ik het moet klaarmaken. Als de fosfaten echt gevaarlijk waren, zouden we al jaren geen cola meer drinken’

Kebabliefhebbers in Antwerpen kunnen (voorlopig) op beide oren slapen. Een verbod op fosfaten in diepgevroren ­kebabspiezen heeft het niet gehaald in het Europees Parlement. Fosfaat zorgt ervoor dat ...