In dit dorp vieren ze nu al Kerstmis, en daar hebben ze een hartverwarmende reden voor

Bron © Kameraone, WIBW

In het Amerikaanse dorpje Lebo in de staat Kansas hangt er nu al overal kerstverlichting. Dat is erg vroeg natuurlijk, maar daar hebben de inwoners wel een zeer hartverwarmende reden voor. Op die manier wilden ze Christian Risner, een driejarig jongetje met een terminale kanker, alsnog de kans geven om het feest met het hele dorp te vieren.

Zondag vond het kerstfeest plaats ter ere van Christian. Het jongetje lijdt aan een zeer agressieve kanker waardoor er tumoren ontstaan in zijn nieren en longen. Volgens de dokters zou hij nog maar drie maanden te leven hebben.

Zijn dorpsgenoten beseften dat ze zijn laatste maanden niet zomaar mochten laten voorbijgaan. Ze konden ervoor zorgen dat de Kerstman bijzonder vroeg zij intrede deed in Lebo om Christian de leukste tijd van zijn leven te geven. Hij bracht ook een hele lading speelgoed mee voor het jongetje.

Christmas for Christian

Volgens de ouders van Christian waren er behandelingen mogelijk om zijn leven te verlengen, maar dat hadden ze geweigerd. “We wilden dat hij leefde als een normale jongen, weg van het ziekenhuis”, aldus zijn vader John Risner.

De dorpsgenoten schoten onmiddellijk in actie toen ze de diagnose te horen kregen. Zo startte Kelly Freund een actie genaamd ‘Christmas for Christian’, wat meteen veel solidariteit teweegbracht. Verschillende bedrijven doneerden massaal spullen terwijl de bewoners van nabijgelegen huizen al hun kerstverlichting bovenhaalden. Via een veiling probeerden ze bovendien nog geld in te zamelen om de medische kosten van het gezin mee te helpen betalen.

De familie van Christian was uitermate verrast door de enorme golf van solidariteit. “Het is ongelofelijk”, vertelde vader John Risner. “Sinds hij ziek is geworden, heeft deze gemeenschap ons enorm goed geholpen.”

Door kmlo