Teuns grote slokop in Noorwegen: tweede ritzege en eindzege erbovenop

Dylan Teuns heeft de vierde en laatste rit gewonnen in de Arctic Race of Norway, op alweer een knappe manier. De jonge Belg arriveerde solo aan de meet. Voor Teuns is het zijn tweede ritzege in de ronde door het Noorse landschap, waardoor hij ook meteen de eindzege pakt. Dat maakt dat Teuns op twee weken tijd met de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway drie rittenkoersen op zijn palmares heeft geschreven.

Dylan Teuns (BMC) heeft zondag de Arctic Race (Noo/2.BC) aan zijn palmares toegevoegd. Hij verdedigde met succes zijn leiderstrui door op autoritaire wijze de slotrit over 160,5 kilometer in en rond Tromso te winnen. Elf seconden na Teuns kwam Loïc Chetout over de meet. De Fransman haalde het voor de Noor Sven Erik Bystrom. Olivier Pardini was de tweede Belg op de vijfde plaats.

Dimitri Claeys, Kenny Molly, Bernard Eisel, Tony Hurel, Ludvik Holstad, Pavel Brutt en Jon Soeveras Breivold kleurden de lange vlucht van de etappe. Claeys bleef nog het langst van al tegenspartelen, maar op 20 kilometer van het einde werd ook hij dan ingerekend.

Bij het ingaan van de slotklim ontbond Dylan Teuns zijn duivels en zette een solo op. De man in de blauwe leiderstrui remonteerde iedereen, kwam niet meer in de problemen en haalde zo een dubbelslag binnen. Het is meteen ook de derde eindzege op rij in een rittenkoers voor Teuns die eerder al de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen op zijn conto schreef.

 

 

Teuns won donderdag ook al de openingsetappe in Noorwegen, waarna hij zijn leiderstrui niet meer uit handen gaf. Teuns volgt op de erelijst de Italiaan Gianni Moscon op.

Teuns grote slokop in Noorwegen: tweede ritzege en eindzege erbovenop
Foto: AFP

Teuns: “Aanval is nog steeds de beste verdediging”

“De aanval is steeds de beste verdediging. Dat was ook vandaag het geval”, lachte Dylan Teuns na afloop. “Ik wou niet wachten tot de sprint met onze groep en moest dus iets ondernemen. Mijn naaste concurrent voor de eindzege, de Noor August Jensen, volgde immers op drie seconden in de stand en ik wou niet dat hij nog eventuele bonificatieseconden zou nemen. Vandaar dat ik op de laatste helling fors doorging. Wel op het gepaste moment want ik wou mezelf halfweg de helling niet opblazen. Ik sloeg meteen een kleine kloof en toen ik een mooie voorsprong had op de top wist ik dat het binnen was. In de afdaling zouden ze me immers niet meer terugpakken.”

Top tien rituitslag

1. Dylan Teuns (BMC) de 160,5 km in 3u47:03 (gem 42,414 km/u)

2. Loïc Chetout (Fra) op 0:11

3. Sven Erik Bystrom (Noo)

4. Andrei Grivko (Oek)

5. Olivier Pardini 0:16

6. Bjorn Tore Hoem (Noo)

7. Alexander Kristoff (Noo)

8. Quentin Pacher (Fra)

9. Lawrence Naesen

10. Amanuel Gebregzabhier (Eri)

Bekijk hier de volledige rituitslag!

Top 10 Eindklassement

1. Dylan Teuns (BMC) in 15u56:15

2. August Jensen (Noo) op 0:29

3. Michel Kreder (Ned) 0:43

4. Alexander Kristoff Noo) 0:45

5. Eliot Lietaer

6. Quentin Pacher (Fra)

7. Bjorn Tore Hoem (Noo)

8. Carl Fredrik Hagen (Noo)

9. Amanuel Gebregzabhier (Eri) 0:55

10. Andrei Grivko (Oek)

Bekijk hier de volledige uitslag!

Door eadp, Belga