Schattige miniatleten strijden om de titel in de “traagste twee minuten in de sport”

Bron © Reuters

Een dertigtal baby’s streden afgelopen vrijdag in New York voor de titel van snelste peuter in een ‘loopwedstrijd’ die liefkozend de “traagste twee minuten in de sport” wordt genoemd. De miniatleten moesten een parcours van drie meter afleggen en werden enthousiast aangemoedigd door hun ouders. De schattige wedstrijd werd al voor de achtste keer georganiseerd en is het startschot voor de jaarlijkse New York City Triatlon.

Hoewel de baby’s, tussen de zes en 24 maanden oud, al hun hele leven trainen om deel te nemen aan de opmerkelijke wedstrijd, zijn het vooral de ouders die echt enthousiast zijn. “Ik denk dat het veel kinderen weinig kan schelen”, gaf organisator Scott Hutmacher toe aan persagentschap Reuters. “Het zijn de ouders en het publiek die extreem competitief uit de hoek kunnen komen.”

De wedstrijd verloopt in verschillende rondes, waardoor de winnaars van de voorgaande rondes het tegen elkaar op moeten nemen in een spetterende finale, die slechts enkele seconden duurde. De ouders van de kinderen moedigen hun spruit uit alle macht aan vanaf de zijlijn en doen hun uiterste best om hun kind als eerste te laten eindigen.

Het was uiteindelijk de elf maanden oude Brooke Benders uit de Amerikaanse staat Texas die met de winst ging lopen. De piepjonge winnares ontving een trofee en had volgens haar moeder de overwinning te danken aan hun uitgekiende strategie: “Ze houdt iets meer van mijn echtgenoot, ze is een echt papakindje”, dus stond de papa aan de finishlijn om Brooke luidkeels aan te moedigen.

Door pjv