Jonge Feyenoordfan (13) in tranen voor Ajax-speler die blijvende hersenschade opliep

Bron © AD, YouTube

Een dertienjarige Feyenoordfan, die naar eigen zeggen ‘anti-Ajax’ is, krijgt enorm veel respect in Nederland nadat hij een emotionele boodschap opnam voor Abdelhak Nouri (20). De Nederlands-Marokkaans middenvelder zakte vorige week in elkaar tijdens een oefenwedstrijd en werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Donderdag bleek dat de jonge voetballer ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Het emotionele filmpje van de dertienjarige Colin van der Sanden uit het Nederlandse IJsselmonde maakt diepe indruk. De jongen geeft zelf toe dat hij ‘anti-Ajax’ is, maar vindt het verschrikkelijk wat er met de Amsterdamse speler is gebeurd.

De jongen publiceerde zijn pakkende boodschap op YouTube, waar de video al tienduizenden keren werd bekeken. Hij kreeg uit alle hoeken van de voetbalwereld tientallen boodschappen van mensen - Ajacieden, voetbalfans en andere Nederlanders - die hem enorm moedig vinden en heel veel respect hebben voor zijn boodschap.

“Je geeft het voorbeeld aan iedereen aan zeker aan de Feyenoorders die zijn dat jij echt een super supporter bent!”, schreef iemand terwijl een andere man toegaf dat hij “niet vaak onder de indruk” is van een YouTube-video , maar dat die van Colin hem toch raakt.

Door pjv