VIDEO. Politieagent wil brullende man arresteren maar bevindt zich plots zelf in een wurggreep

Bron © Daily Mail, the Sun

Een Londense politieagent bevond zich vorige week in een netelige situatie toen hij een man wilde arresteren, maar plots zelf tegen de grond werd gewerkt. Een vrouw besprong de agent en hield hem in een wurggreep, terwijl omstaanders de man uitlachten en filmden. De man en vrouw werden uiteindelijk toch ingerekend en werden aangeklaagd voor antisociaal gedrag en het toebrengen van slagen en verwondingen.

De onthutsende gebeurtenis speelde zich vorige week dinsdag af in Hayes, een wijk in het westen van de Britse hoofdstad. De jonge politieman wilde een brutale kerel arresteren die de rust in een park verstoorde door herhaaldelijk “black lives matter” te roepen, maar werd na een korte vechtpartij zelf tegen de grond geworsteld door een vrouw.

Beelden van het incident tonen hoe de man zich uit alle macht probeert te bevrijden uit de houdgreep, terwijl de cameraman hysterisch lacht en andere omstaanders de worstelpartij bekijken zonder in te grijpen. De schokkende video vond zijn weg naar sociale media, waar kijkers niet begrijpen waarom de toeschouwers niet ingrepen. “Politiemannen offeren zich dagelijks op voor hun gemeenschap en burgers, we moeten hen respecteren”, schreef iemand die vond dat de cameraman ook zou moeten worden gestraft. “Hij geniet van de hele situatie en weigert te helpen.”

De lokale politie is trots op de agent, die zijn kalmte niet verloor tijdens de poging tot arrestatie. “Hij kreeg op z’n eentje te maken met een vijandige mensenmassa en werd aangevallen en gebeten”, verklaarde zijn overste in de Britse media. “Dit soort gedrag is niet acceptabel en zal niet worden getolereerd.”

De twee verdachten werden gearresteerd en zullen voor de rechtbank moeten verschijnen. De aangevallen politieman moest naar het ziekenhuis worden gebracht, maar raakte slechts lichtgewond.

Door pjv