Leerlingen laten zich vrijwillig besproeien met pepperspray

Bron © Daily Mail, Viralhog

Op de middelbare school durven leerlingen wel eens experimenteren, al dan niet in het kader van een schoolse activiteit. Deze Amerikaanse leerlingen betreurden als snel hun keuze om zich vrijwillig te laten besproeien met pepperspray, toen ze beseften hoe hard het goedje brandt.

De leerlingen van de Barberton High School in de Amerikaanse staat Ohio kregen de kans om de effecten van pepperspray persoonlijk te ervaren tijdens het keuzevak criminologie. De ouders van de jongeren moesten eerst hun toestemming geven, alvorens de tieners op een rijtje tegen een muur werden gezet en genadeloos werden besproeid met pepperspray.

“Het voelt alsof een vulkaan in mijn ogen heeft gepoept,” omschreef een van de leerlingen het effect van de pepperspray, terwijl zijn medeleerlingen minder kleurrijk stonden te kreunen en te gillen. De oefening was niet verplicht, maar had als doel om leerlingen die politieagent willen worden te tonen wat pepperspray met het lichaam doet. Volgens een van de leerlingen die als eerste het chemisch goedje in haar gezicht kreeg, is deze oefening niet meer dan normaal voor mensen die een carrière bij de politie ambiëren.

De schreeuwende tieners werden gefilmd door een van hun leraars, die langs de zijlijn stonden en hen de goeie raad gaven om “hun mond dicht te houden”. De video van de opmerkelijke schoolse activiteit werd maandag op YouTube gepubliceerd en werd ondertussen als tienduizenden keren bekeken. Het is voorlopig niet bekend hoeveel leerlingen nog de ambitie hebben om zich in te schrijven om naar de politieacademie te gaan.

Door pjv