Trucker neemt het recht in eigen handen maar wordt getrakteerd op fikse boete

Bron © Express.co.uk, Twitter

Een Britse vrachtwagenchauffeur pikte het niet langer dat voertuigen hem inhaalden via de pechstrook en besloot het recht in eigen handen te nemen. Hij sneed een BMW X5 de pas af, zonder te beseffen dat hij een politieagent blokkeerde. Pas toen de agent zijn sirene aanzette, besefte de man zijn fout. De trucker kreeg een boete van 655 Britse pond (763 euro) en werd getrakteerd op vijf strafpunten op zijn rijbewijs.

Een agent van de North West Motorway Police reed afgelopen week met een BMW X5, die discreet was gemarkeerd als politievoertuig, op de pechstrook van een autosnelweg toen hij plots werd geblokkeerd door een overijverige trucker. De vrachtwagenchauffeur probeerde uit alle macht te vermijden dat de BMW X5 hem via de berm zou inhalen en sneed hem voor minstens 50 meter de pas af, tot de agent plots besliste om zich kenbaar te maken.

De beelden van het incident werden door de verkeerspolitie van het Engelse graafschap Cheshire op Twitter gepubliceerd met het bijschrift: “Neem het recht niet in eigen handen en beslis niet zelf wie de pechstrook mag gebruiken.” Volgens de Britse wegcode mogen weggebruikers niet op de pechstrook rijden behalve tijdens een noodgeval of als ze daartoe opdracht krijgen door een politieagent.

De vrachtwagenchauffeur kreeg voor zijn moeite vijf strafpunten op zijn rijbewijs en ontdekte op de koop toe een fikse boete in zijn brievenbus.

Door pjv