Gefilmd: het moment van de schietpartij op de Champs Elysées

Er zijn beelden opgedoken van de schietpartij op de Champs Elysées in de Franse hoofdstad Parijs. Het gaat om smartphonebeelden, gefilmd door een getuige van de aanslag. Op de achtergrond hoor je de politie iedereen toeroepen dat ze uit de buurt moeten blijven. Vervolgens vertelt een getuige over de zes schoten die hij hoorde.

Bij een aanslag op de Champs Elysées zijn donderdagavond een dode en drie gewonden gevallen. De dader van de schietpartij, die volgens gerechtelijke bronnen het voorwerp was van een antiterreuronderzoek, werd door de politie doodgeschoten. Terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) eiste de aanslag.

De schietpartij speelde zich rond 20.50 uur af ter hoogte van de winkel Marks & Spencer op de bekende Champs Elysées in Parijs. Een ooggetuige zag hoe een man uit een zilvergrijze auto stapte en met een automatisch vuurwapen op een politiewagen begon te schieten. In de wagen zaten agenten die een metro-ingang bewaakten. Eén politieagent kwam om het leven, en drie anderen - twee agenten en een toerist - raakten gewond. De politie slaagde erin de dader neer te schieten, die ter plaatse overleed.

Door mtm